Nieuwe woningen

+31 (0) 20-7025002

|

info@vendocasaamsterdam.com

|

Maandag - Vrijdag 9.00 AM - 17.30 PM

Nieuwemeerdijk 297, 1171NS, Badhoevedorp, Nederland

Javea

Javea

Xàbia (in het Spaans ook aangeduid als Jávea) is een vissersdorp dat uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming aan de Costa Blanca. Javea ligt tussen Calpe en Dénia in. Het historische centrum van de stad stamt al uit de Middeleeuwen.

Het oude centrum van Javea ligt niet direct aan het water, maar ongeveer een kilometer landinwaarts. Hier in de oude smalle straten vind je prachtige bouwwerken zoals de kerk van Sant Bartolome, en de Kapel van Santa Anna. Ook vind je er  het Soler Blasco Museum.

Strand

Javea

 

 

De gehele kuststrook van Javea is ongeveer 20 kilometer lang. Het belangrijkste strand van Javea is Playa del Arenal. Rondom het zandstrand ligt een prachtige wandelboulevard met veel restaurants, terrasjes en winkeltjes

Aan de noordkant van Javea ligt een kiezelstrand La Grava. Dit kleinere strand kent net als het drukke Arenal een eigen wandelboulevard met aangename terrasjes. Ondanks de kleinere afmetingen is het La Grava strand minder druk dan het Arenal strand.

Tussen deze twee stranden ligt Muntanya. Dit is een strand van grote kiezels afgewisseld met grote stukken rotsachtig gebied. In dit rustige stuk van Javea zie je enkele relaxte strandtentjes waar je heerlijk kunt genieten van het fantastische uitzicht over de zee.

Restaurants en barretjes

Javea kent vele gezellige barretjes, restaurants waar je voor een prima prijs heerlijk kunt eten. Echte aanraders zijn strandtent La Siesta, Cala Bandida Achill en Tasca la Rebtotica.  

In de nacht kunt u voor een drankje nog terecht in Discotheken Moli Blanc, La Hacienda en Achill.

Montgo

Javea wordt beschermd door de berg Montgó. De bergt ligt ten noorden van Javea en vormt de scheidingslijn tussen Javea en Denia. De berg is naar schatting 70 miljoen jaar oud en is bekend vanwege zijn steile kliffen en indrukwekkende rotsformaties. Boven op de berg heb je een schitterend uitzicht over Javea en Denia. De berg word ook veel beklommen door wielrenners.

Jachthaven

De haven Duanes del Mar bestaat uit twee delen: de jachthaven en de vissershaven.

De haven heeft circa 350 ligtplaatsen.

‘s Morgens komen de vissersboten hier aan wal om de vele bakken met zojuist gevangen vis naar de visafslag te brengen.